Het ideeënhuis zet de deuren open voor Italiaanse baronnen.

het Ideeenhuis

Het ideeënhuis zet de deuren open voor Italiaanse baronnen.

Rondleiding
het Ideeënhuis

Het Ideeënhuis viert zijn 25ste Jubileum en nodigt uit.

Het Ideeënhuis op zich is al de moeite van het bezoeken waard. Dit geklasseerde pand in de Vredestraat in Geraardsbergen is een pareltje op architecturaal gebied met zijn classicistische voorgevel en een authentieke 18de-eeuwse vitrine.
Maar het pand is ouder en dateert nog uit de middeleeuwen. Het werd van de sloop gered door Marcel De Sloover en is sindsdien een arena voor 'Sociaal, Kultuur en Eigenzinnig Geraardsbergen.

Op erfgoed dag nodigen we Bartel Broeckaert uit. Deze gepensioneerde deurwaarder is vooral gekend voor zijn ongezouten mening en is zeer gepassioneerd door de geschiedenis van Geraardsbergen. Hij brengt het verhaal van de familie Cassini. Of hoe de zoektocht naar een adelijke titel en een "thuis" ook het kasteel van Boelaere van de ondergang redde.

 

Waar
het Ideeënhuis
Vredestraat 20
9500
Geraardsbergen
Wanneer
21/04/2024 - 10:00 t/m 18:00
Contact
Ideeënhuis Geraardsbergen
0496 / 52 12 08 of info@ideeenhuis.be
Bereikbaar

Dienstregeling NMBS  Dienstregeling De Lijn  Blue Bike

Toegankelijkheid
Toegankelijkheid: gedeeltelijk
Toegankelijkheid doelgroep: 
Personen met ASS (Autisme), Personen met een psychische beperking, Personen met een verstandelijke beperking, Personen met een visuele beperking of handicap
Het Ideeënhuis is moeilijk toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. De sanitaire voorzieningen zijn alleen via een trap bereikbaar. Een naburig café biedt sanitaire voorzieningen aan die makkelijker toegankelijk zijn.
Meer info
De vaste collectie is gratis te bezoeken.