Expeditie DIVA
Expeditie DIVA
Vanmorgen at je misschien een boterham met choco. Deed je ook wat suiker in je thee? Je stond er vast nooit bij stil dat chocolade en suiker, maar ook thee of koffie ooit super-de-luxe ingrediënten waren. Net zoals ivoor of lapis lazuli. Waar kwamen die exotische producten oorspronkelijk vandaan? En waarom werden er speciaal zilveren koffie- of chocoladekannen gemaakt?
Een museummedewerker van DIVA neemt de leerlingen (max. 25) mee op expeditie doorheen DIVA’s collectie. Ze leren in de klas meer over heel wat grondstoffen en voedingsmiddelen van overal ter wereld. Ze gaan ook in groepjes aan de slag met opdrachten uit hun expeditiekoffer. De Wonderkamer met exotische objecten en pronkzilver is hun uitvalsbasis. Hoe zou zo’n wonderkamer er vandaag uitzien? Welke schatten van vandaag zouden jouw leerlingen er presenteren? Dat tonen de leerlingen in hun zelfgemaakte wonderkamer.
De les duurt 60 minuten, is enkel op afspraak en voor lln. 2de en 3de graad lager onderwijs.